Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Agrement Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii sunt un loc in care va veti dori mereu sa reveniti. Aveti posibilitatea de a gasi aici tot ceea ce va doriti de la natura: padure, munte, apa, toate trei in acelasi loc. Natura este incantatoare si va ofera posibilitatea de a o explora pe apa dar si pe uscat.

Toate aceste minunatii naturale sunt la doar 25 km de drumul european E70 si se afla in Defileul Dunarii, locul unde acest fluviu se intinde pe aproximativ 2900 km si desparte muntii Balcani de muntii Carpati creand zonele cu numele de Cazanele Mari si Cazanele Mici.

Agrement Cazanele Dunarii

Puteti petrece timpul liber la o plimbare cu barca in Cazanele Mari si puteti vizita pestera Ponicova si Grota Veterano.  In Cazanele Mici gasiti ca si atractie principala chipul lui Decebal, cea mi mare sculptura in munte existenta in Europa. De asemenea tot aici gasiti si Golful Mraconia. Aveti de asemenea si posibilitatea de a parcurge traseele montane si marcate corespunzator care duc la cele mai incantatoare privelisti pe care le puteti avea deasupra Dunarii de la inaltimea Ciucarului Mare.

Puteti de asemenea sa faceti o calatorie sub pamant traversand  pesterea Ponicova care strabate muntele si are numeroase formatiuni speologice care sa va incante privirea.

Puteti face plimbari cu bicicleta in imprejurimi pentru a va relaxa deplin si acesta este un alt mod de a petrece timpul in aceste locuri. In mod cert veti fi multumiti de serviciile oferite de noi care va vor asigura amintiri superbe.

Cazanele Dunarii reprezinta un sector din defileul Dunarii aflat la trecerea prin Muntii Carpati. Au o lungime de aproximativ 9 km. Pe unele portiuni Dunarea se ingusteaza pana la 230 m si ingreuneaza navigatia. Fluviul e marginit de pereti verticali stancosi. Adancimile maxime sunt de aproximativ 75 m. In zona Cazanelor viteza de scurgere a apei este mai mare de 5 m/s.

Cazanele mari au aproximativ 4 km lungime si se incadreaza intre muntii Ciucarul Mare in Romania si Veliki Strbac  in Serbia.

La baza peretilor de calcar care delimiteaza aceasta zona a Cazanelor Mari sunt doua pesteri: Veterani si Gura Ponicovei.

Cazanele mici au o lungime de aproximativ 3 km si sunt pozitionate intre Ciucarul Mic si Mali Strbac din Serbia.

Atat Cazanele Dunarii cat si masivele Ciucarul Mare si Mic fac parte din Parcul Natural Portile de Fier. In apropierea golfului Mraconia se poate observa sculptat in stanca chipul lui decebal cu dimensiunile de 25 m latime si 55 m inaltime.