Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Atractii turistice la Cazanele Dunarii

Statuia lui Decebal este cea mai mare sculptura din Europa care se vede bine de pe malul sarbesc. Aceasta statuie se numeste Decebalus Rex si e impresionanta avand 55 metri inaltime si 25 metri latime. Aceasta statuie este cu 8 m mai mult decat Statuia Libertatii fara soclu si cu 17 m mai mult decat monumentul lui Hristor din Rio de Janeiro, fara soclu si cu 7 m mai mult decat Colosul din Rhodos cu tot cu soclu. Aceasta este foarte bine integrata in peisaj. Toti turistii fac fotografii cu monumentul acesta. Va trebui sa aveti grija deoarece aici la Cazane, Dunarea se adanceste pana la 75 de metri. Curge energic printre munti si in rest avem acelasi peisaj pe care l-a avut si Traian acum 2000 de ani in afara de sculptura.

Cazanele Mari se intind pe o lungime de 4 km. cazarea se poate gasi tot in zona aceasta. Sunt mai multe unitati de cazare care sunt la standarde europene si noi va recomandam Casa Mraco.  Cei care vor sa petreaca mai multe ceasuri pe Dunare pot sa cumpere excursii din Orsova, cu salupe si uneori pot sa cumpere si din Golful Mraconia cu ambarcatiuni mai mici. Pretul va fi diferit in functie de timpul de ambarcatiune si de locul sau.

Daca vreti sa mai invatati ceva din istoria noastra puteti sa faceti 2 opriri la ruinele cetatilor de la malul Dunarii: Drencova si Tricula.

Fortificatiile medievale de la Tricule sunt la 3 km de Svinita si dateaza din secolul XV. Cetatea este construita cu scop de aparare contra otomanilor. Initial au fost trei turnuri si de aici a rezultat si denumirea de Tricule unul din ele fiind distrus e gheata. Celelate doua au aproximativ 11 m si se pot vedea aproape de mal. Aceasta cetate a fost sub ocupatie austriaca si mai tarziu a fost ocupata de haiduci.