Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Cazare pensiuni Defileul si Cazanele Dunarii

Pentru persoanele care doresc sa petreaca si cateva ceasuri pe Dunare, pot sa cumpere excursii din Orsova cu salupe si uneori se poate chiar si din Golful Mraconia cu barci mai mici. Pretul va fi diferit in functie de locul din care se ia ambarcatiunea dar si de durata calatoriei.
In cazul in care vreti sa vedeti ceva din istoria acestei zone va puteti opri si la cetatile aflate pe malul Dunarii: Drencova si Tricula.
Cetatea medievala de la Tricule se afla la 3 km de Svinita si dateaza din secolul XV. Cetatea a fost construita cu scopul de aparare contra turcilor. La inceput au existat trei tunuri si de aici si denumirea de Tricule. Unul dintre acestea a fost distrus de gheata iar celelate doua care au in jur de 11 m se vad in apropierea malului. Aceasta cetate a fost sub ocupatia turcilor apoi sub ocupatie austrica si in cele din urma a fost ocupata de haiduci. Cetatea necesita consolidare.

Cazare pensiuni Defileul si Cazanele Dunarii

Cetatea Drencova dateaza din secolul XV si se afla pe malul Dunarii, aproape de localitatea Cozia. A fost construita peste alte cetati mai vechi cu scop de aparare si de control pentru traficul de pe Dunare. Acum se mai pot observa doar zidurile in apa.
Zona este de frontierea si soseaua este in proportie de 80% buna. In toata zona veti intalni o multime de pescari, chiar si cu cortul pe malul Dunarii. Pentru cei care iubesc drumetiile se recomanda cele trei pesteri care se afla in zona: Pestera Ponicova, Pestera lui Clemente si Pestera Veterani dar si traseele montane din Ciucarul Mare, Almajul sau Muntii Clisurii.
Frumusetea Dunarii la Cazane atunci cand muntii se apropie foarte mult si latimea ei scade, vegetatia, inaltimile stancilor, ambarcatiunile si clima blanda fac din aceasta zona un obiectiv turistic special.
Manastirea Mraconia care parca rasare dintre ape este si ea un lucru care ne convinge ca avem de ce sa ne mandrim cu aceasta zona.