Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Ce putem vizita la Cazanele Dunarii?

Pestera Veterani este prima pestera cartografiata din lume si a fost locuita cu peste 4000 de ani in urma. Omul primitiv a utilizat aceasta pestera pentru adapost, dacii veneau aici pentru a se inchina lui Zamolxis, austriecii si turcii in scopuri militare si in prezent este folosita de un numar mic de turisti pentru suvenirurile rare, iar de altii in cautarea legendarelor comori ale tarului sarb Obrenovici si ale Mariei Tereza. Interiorul pesterii va ramane si astazi un izvor de legende, de trairi unice si de istorii.

In zona Cazanelor din Defileul Dunarii este valea Mracunei (denumirea inseamna loc ascus si apa intunecata) unde pana in anul 1967 se afla o manastire denumita Mracunia. Constructia Hidrocentralei de la Portile de Fier a dus la sacrificarea acestul lacas de cult pentru ca apele lacului de acumulare au acoperit ruinele manastirii care a fost botezata de catre localnici manastirea de sub apa. In momentul in care nivelul Dunarii scade mult ruinele vechii manastiri pot sa fie vazute cu ochiul liber. In timp a fost cunoscuta ca si Manastirea din Valea Dunarii sau

Manastirea de la Ograda Veche, aceasta fiind o comuna din Mehedinti situata aproape si acoperita si ea de apele Dunarii.

Orsova e considerata si ea o capodopera arhitecturala din secolul XX si reprezinta si o pagia culturala unica in istoria orasului, aceasta biserica fiind o punte de legatura intre minoritatile din Orsova (germani, maghiari, cehi, etc). Aceasta biserica este unica in Europa, si elementele sale specifice sunt forma de cort din interior si acoperisul in forma de cruce.

Constructia acestei biserici a avut loc intre anii 1972 si 1974 sub atenta supraveghere a arhitectului Hans Hackelmann pe vremea preotului Johann Marcovity.