Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Croaziera la Cazanele Dunarii

Cazanele Mari sunt mai lungi numai cu 200 de m fata de Cazanele Mici si masoara  3.8 km din Masivul Ciucarul Mare din Romania. Flora rezervatiei este alactuita in general din plante submediteraneene si central europene. Speciile de fag precum fagul european, fagul de Crimeea, fagul oriental si alte specii de arbori printre care carpinita, mojdreanul, alunul turcesc, stejarul pufos, liliacul si gorunul. ;a numai 120 de metri altitudine, in zonele cu umbra se afla tisa, o spcie care este un monument al naturii. La capitolul plante ocrotite vom avea lalaeaua de cazane, stanjeneii de stanca, clopoteii de cazane si sipica de rapa.

Statuia regelui dac este unul dintre cele mai cunoscute obiective din aceasta zona. Se afla pe Valea Mracunei in zona Cazanelor Mici, intre Eselnita si Dubova la 18 km de Orsova. Chipul regelui este cea mai mare sculptura de piatra in toata Europa. Are o inaltime de 55 m si o latime de 25 m si a fost sculptata dupa modelul stancii din Rushmore.

Chipul lui Decebal in piatra are cu 6 m mai putin decat Statuia Libertatii si e cu 8 m mai inalt decat monumentul lui Hristos din Rio. Un alt obiectiv important din aceasta zona este si Pestera Ponicova care se mai cunoaste si sub denumirea de Pesterea Liliecilor sau Pestera Gura Ponicovei, respectiv Pestera de la Gura Apei. Aceasta are un grad mediu de dificultate si o lungime de 1666 m dar si o denivelare de -60 m, fiind si cea mai mare pastera din Clisura Dunarii. Pestera este sapata in Masivul Ciucarul Mare.

Accesul are loc din 3 parti: prima este in Cheile Ponicovei, a doua este la un nivel superior fata de Cheile Ponicovei, si accesul este mai greoi, iar a treia este pe Dunare. De aici accesul se va face numai cu barca.