Oferta cazare la Dunare Dubova Mehedinti

Sunt mai multe trasee ecoturistice pe care le puteti parcurge si pe care nu le puteti rata daca ajungeti in aceasta zona:
Traseul Ecotursitic Cazanele Mari
Aveti acces direct din DN 57 din centrul localitatii Dubova, la aproximativ 100 m de sediul primariei din Dubova pe sensul de mers spre Svinita. Lungimea traseului este de aproximativ 5 km. Este un traseu care are un grad mediu de dificultate. Efortul fizic moderat nu necesita pregatire fizica speciala. Traseul este marcat cu triughi galben pe un fond alb, pe arborii aflati in imediata apropiere a potecii, la o distanta vizibila de maximum 50 m, pe portiuni ce traverseaza padurea si zonele limitrofe ale acesteia. Elementul de atractie din aceste zone este reprezentat de laleaua Cazanelor, o specie care se remarca prin unicitatea sa dar si datorita habitatului in care se dezvolta, mai exact peretii stancosi din Ciucarul Mare sapat frumos de fluviu. Aceasta planta poate sa fie observata in florile din luna aprilie unde alaturi de alte specii da culoare si parfum stancilor care pot sa para neprietenoase.

Oferta cazare la Dunare Dubova Mehedinti

Dupa ce ajungem pe platou si pana la terminarea traseului vom fi insotiti de mirosul de liliac si de culorile inedite ale florilor in contrast cu verdele speciilor de arbusti. Sustinand caracterul unic al acestei zone clopoteii de Cazane isi deschid florile albastre pentru a ne incanta privirea.
Traseul Ecoturistic cazanele Mici
Accesul se face pe drumul national DN57 in golful Dubova, la aproximativ 22 km distanta de localitatea Orsova spre Moldova Noua. Lungimea acestui traseu este de aproximativ 2 km. Este un traseu care un grad mediu de dificultate. Efortul fizic este moderat si nu e nevoie de pregatire fizica speciala deoarece este un traseu scurt raportat la distanta si la timpul de parcurgere al acestuia. Traseul este marcat cu triunghi rosu cu margini albe, pe arbori si pe pietrele aflate langa poteca, la o distanta de maxim 100 de metri pe portiunile care trecc prin padure sau in zonele limitrofe ale acesteia.
Traseul ecoturistic urmeaza poteci de munte care parcurg paduri de stejar si de fag si pajisti. Este un traseu pe care se poate colecta drobita (genista tinctoria) o planta excelenta pentru tincturi din care erau extrasi coloranti vegetali pentru vopsitul firelor. Punctele de interes, nu putine la numar, sunt locurile din care se pot admira cazanele Mari si Veliki Strbac, din zona sarbeasca a Dunarii. Peisajul tipc este de defileu. Platoul cazanelor Mici este unic in Europa. Este locul in care se afla calcare ugroniene vechi de 140 milioane de ani si lapiezuri (sculpturi naturale in calcar) si unde sibilacurile tertiare, asociatii vegetale formate din liliac, mojdrean, carpinita si scumpie provin din perioade mai calde si interglaciare. Aici auriul lalelei de Cazane transmite ca aici in Cazanele Mari este singurul loc din lume unde traieste si este locul in care “Dunarea a batut si Portile de Fier s-au deschis”.