Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Pestera Veterani sanctuarul lui Zamolxis

Fiind renumita atat pentru legenda sa, dar si pentru accesul sau neobisnuit si ceva mai aventuros, cae se face doar pe apa, pestera Veterani isi are originea umelui in functie de cel care a fost aghiotatul lui Inaovici, comandantul armatei austrice cantonate in Caransebes si care a refortificat pestera de la sfarsitul secolului XVII. Aceasta pestera este o atractie reprezentativa pentru cei interesati de turism in Cazanele Dunarii.

Pestera Veterani a stat intotdeauna in atentia cautatorilor de comori din toata lumea care sustin si ca vestitul tezaur de argint al imparatesei Maria Tereza, care apartinea imperiului Austro Ungar, sau comorile tarului sarb Obrenovici, sunt ascunse intr-o caverna inchisa de stanci. Se spune ca in vremea lui Cuza, Obranovici , printul Serbiei, care era certat cu fratele lui Mihai a trecut in Romania cu 80 de cai care carau saci de aur. Toti soldatii sarbi care au adus aceasta comoara dupa ce a fost ascunsa au fost omorati. Se spune ca singurul indiciu despre locul unde se afla comoara este o piatra in care se afla incrustat un sarpe.

Se vorbeste de asemenea si despre comorile neamului Basarab din care chiar staretul Nicodim, descendentul familiei, ar fi luat o parte pentru a face manastirea de la Tismana si restul comorii l-a ascuns in una din pesterile de la Clisura Dunarii.

Legendele spun si ca in aceasta pestera, dacii au avut pentru o lunga perioada un altar in care se inchinau lui Zamolxis si in cinstea caruia faceau mai mule sacrificii si asa a aparut si o explicatie plauzibila pentru oasele de pasari si pentru animalele descoperite de arheologi in mai multe zone din pestera care erau sapate in stanca.

In aceasta pestera accesul se poate face numai pe apa. Este cunoscuta si sub denumirea de Pestera lui Veterani sua Pestera Piscabara si se afla la o inaltime de aproximativ 70 de metri.