Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Puncte de interes | Casa Mraco

Pozitionata intr-o zona deosebita, cu multe puncte de vizitat de o inegalabila frumusete, Pensiunea noastra va ofera o cazare la Cazanele Dunarii si posibilitatea de a ajunge in cateva minute la Pestera Veterani, Manastirea Mraconia, Statuia lui Decebal, Tabula Traiana, Pestera Ponicova, precum si la alte destinatii din apropierea orasului Orsova, si anume Parcul National Portile de Fier sau Manastirea Sfanta Ana. Aflandu-se in aceeasi zona cu pensiunea Melba, pensiunea Septembrie, pensiunea Steaua Dunarii, pensiunea Decebal, pensiunea La Ponton, pensiunea Danubia, sau pensiunea Casa Alex, Casa Mraco va ofera acelasi peisaj mirific, unic, specific Clisurii Dunarii.

 

Pestera Veterani 

Pestera Veterani isi are originea numelui dupa numele lui Veterani, cel care a fost aghiotantul lui Ianovici, comandantul armatei austriece cantonate la Caransebes si care a refortificat postera la sfarsitul sec. al XVII-lea. In interior veti gasi locuri unice, nemaigasite in alte pesteri din tara.

 

Manastirea MraconiaVechea manastire situata pe Valea Mracunei, aproape de comuna Ogradena, Manastirea Mraconia se afla pe soseaua Orsova-Moldova Noua, ce trece prin mirificul sector al Cazanelor Dunarii, monument al naturii si mandrie a tarii noastre. De la infiintare si pana in prezent, Manastirea Mraconia a avut mai multe denumiri: manastirea din Valea Mracuna, manastirea de la Orsova, manastirea din Valea Dunarii, manastirea de la Ogradena-Veche.

Statuia lui Decebal 

Statuia regelui dac Decebal este o statuie înalta de 55 m, aflata pe malul stancos al Dunarii, intre localitaiile Eselnita si Dubova, in apropiere de orasul Orsova. Statuia il reprezinta pe Decebal, ultimul rege al Daciei si este sculptata intr-o stanca. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa.

Tabula TraianaNu departe de Statuia lui Decebal amintita mai sus, pe malul sârbesc se gaseste o placa memoriala romana „Tabula Traiana”, veche de aproape 2000 ani,situata chiar la iesirea din Cazanele Mici. Cu o lungime de 4 metri si 1,75 m inaltime, monumentul a fost ridicat de adversarul regelui Decebal, imparatul roman Traian, pentru a marca marsul trupelor imperiale romane spre Dacia si a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac in anul 105 si finalizarea drumului militar roman al lui Traian.

Pestera Ponicova 

Pestera Ponicova este cea mai mare pestera din Defileul Dunarii. Galeriile sale insumeaza 1.660 m strabatand Ciucaru Mare si iesind in Dunare. Este accesibila de pe uscat sau de pe Dunare cu barca. La intrarea in pestera Ponicova, paraul cu acelasi nume creeaza niste chei scurte si salbatice si un pod natural lung de circa 25 m si inalt de 6 – 8 m.

Parcul National Portile de FierSe afla pe malul stang al Dunarii, intre localitatile Bazias si Gura Vaii, judetul Mehedinti, intinzandu-se si pe teritoriul judetului Caras-Severin. Din perimetrul sau fac parte Muntii Mehedinti, o parte din Podisul Mehedinti si fasia de lac ce apartine teritoriului national. Reprezinta o arie protejata ce isi propune sa conserve peisaje de o deosebita frumusete, diversitatea biologica a habitatelor.

Manastirea Sfanta Ana 

Nu foarte departe de Casa Mraco se afla Manastirea Sfanta Ana. Situata in orasul Orsova pe defileul Dunarii, este unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din tara noastra. Ea este asezata pe coama Dealului Mosului, care domina orasul Orsova. A fost ctitorita de catre ziaristul interbelic Pamfil Seicaru, care a luptat în zona Orsovei in calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie in Primul Razboi Mondial.

 

Cauti cazare la Cazane? Locul ideal este Casa Mraco! Mai multe detalii la telefon sau cand veti ajunge la Pensiunea noastra.