Casa Mraco

Casa Mraco

O pensiune deosebita, intr-un peisaj mirific !

Plimbare cu barca

Plimbare cu barca

Hai la o plimbare cu barca la Cazane !

Dunarea

Dunarea

Peisaj plin de verdeata pe malul Dunarii, la Mraconia.

Foisor

Foisor

Relaxeaza-te in foisor, acolo unde linistea se aude!

Poienita

Poienita

Hai la un picnic in poienita din spatele pensiunii.

Plimbare cu barca cu motor

Plimbare cu barca cu motor

Viziteaza cele mai frumoase obiective turistice, la bordul unei barci cu motor!

Pod la Mraconia

Pod la Mraconia

Decor unic la Mraconia !

Orsova

Orsova

Vedere panoramica de la Manastirea Sf. Ana.

Om de zapada

Om de zapada

Hai sa facem un om de zapada in spatele pensiunii!

Monument istoric

Monument istoric

Monumente istorice deosebite, la Cazane.

Camere deosebite

Camere deosebite

Petrece cateva zile de neuitat in conditii deosebite!

 

Sejur in Cazanele Dunarii

In aceasta zona pe malul sarbesc, deasupra stancilor se afla vechea cetate Golubac, mentionata in cronici din secolul XIV sub diverse denumiri. In aval de stanca Babacai pe peretele de calcar de pe malul romanesc se deschide gura unei pesteri. Aceasta pestera prezinta baraje de travertin si in spatele lor se acumuleaza lapte de piatra, stalactite si odontolite. In abruptul din stramtura Pescari Aliberg se afla pestera Gura Chindiei II si rezervatia arheologica unde s-au descoperit urme de picturi rupestre care apartin paleoliticului si neoliticului si urme din perioada dacica si protodacica.

In aval de Cozia intra al doilea sector calcaros din lungul defileului cu urme ramase si astazi pe fundul unui lac de acumulare. Stancile sau vegetatia forestiera imprima in peisaj o imagine care incanta prvirea turistilor. In stancile de pe malul sarbesc sunt sculptate doua tabule care atesta legatura dintre fortificatiile care au fost construite de romani la granita de rasarit din imperiu cu ajutorul unui drum strategic care leaga gurile de varsare ale Dunarii cu Polonia. In aval de Dunare este un pinten calcaros format din roci stratificate de varste mezozoice.

Defileul prezinta o latime care nu depaseste 400 de m si ca urmare a apropierii peretilor stancosi. Fluvul intra in bazinetul de la Svinita cu o latime de maxim 2 km. Localitatea Svinita este stramutata pe noul amplasament inca de la sfarsitul deceniului pe coasta muntilor Veligan, si vechiul amplasament este acoperit de apele lacului. Aici se pot vedea iesind din apa turnurile de la cetatea Tri Cule.

Dunarea intra in cel de al doilea sector de ingustare, Cazanele Mari, care este flancat de abrupturile calcaroase din Ciucarul Mare si ale vecinului sarbesc Veliki Strbac. Peretii Cazanelor mari au o inaltime de peste 200 de m si inaltimea medie a albiei este de 150 m. In peretii Ciucarului Mare se deschid mai multe guri de pestera iar cele mai importante sunt Ponicova si Veterani. Pestera Gura Ponicovei are mai multe niveluri de galerii, iar cele inferioare sunt inca active.